23 augusti 2020
15:00

Bullermyrens IK U

Referat: Nyhammars IF A - Bullermyrens IK U

Vi möter ett lag som är hetare och starkare än oss i första halvlek. Vi gör dessutom misstag som leder i princip alla Nyhammars mål i första halvlek och det har vi inte råd med mot topplagen i serien. Det var samma sak hemma mot Falu BS.

Vid första målet tappar vi bollen på mittlinjen och det blir mål på en omställning. Andra målet orsakas av en frispark vi ger bort i ett farligt läge på grund av en slarvig hands och sedan hänger vi inte med våra markeringar på frisparken. Tredje målet har Hamid läge att ta upp bollen och lugna ner tempot, men skickar istället bollen i panik upp till en motståndare. Några medstudsar senare för Nyhammar ger ett fritt skottläge och 3-0. Fjärde målet kommer efter en riktigt dålig rensning i vårt straffområde till en fri mittfältare som rullar bollen stolpe in. Vi hade även ett par riktigt bra lägen i den första halvleken. Vid ställningen 1-0 har Prince ett friläge som Nyhammars målvakt kommer ut bra på och räddar. 1-1 där och läget hade blivit ett annat.

Spelmässigt försöker vi spela vårt spel och rulla boll i första halvlek, men gör som sagt lite för många enkla misstag i den när vi har bollen och dessutom gör Nyhammar det bra i sin press där de är aggressivare och hetare än oss i närkamperna.

Vi får ta med oss att vi spelar 0-0 i den andra halvleken där vi trots en man kort i 25 minuter ändå dominerar bollinnnehavet och kunde ha gjort något mål framåt. Såklart lite beroende på att Nyhammar gjorde en del byten och gick ner sig i tempo.

Smolk i bägaren att vi återigen åker på en skada på en spelare när Axel efter knappt fem minuter spelade blir fult attackerad av en motståndare. På gränsen till rött kort tyckte vi, men domaren plockade konstigt nog inte ens fram det gula.